Jazz 'n Jenever: Koen De Cauter & Rony Verbiest Quartet

Jazz 'n Jenever in de stookzaal van het Jenevermuseum
Koen De Cauter hoeft eigenlijk geen introductie meer. Hij is al 3 decennia vaandeldrager van het genre in België. Hij speelde in ’75 met het Waso Kwartet (in 1978 te zien op Brosella Folk) als eerste in heel West Europa opnieuw de muziek van Django. Twee zonen van Koen, Waso en Dajo De Cauter staan na zo’n 15 jaar podiumervaring ook stevig in hun muzikale schoenen, wat vorig jaar nog maar eens bewezen werd toen ze samen met gitarist Bart Vervaeck en drummer Lionel Beuvens de ideale ritmesectie vormden voor het project “Django !!”.

Rony Verbiest leerde al als kind accordeon spelen. Hij komt uit een muzikale familie - zijn vader Michiel Verbiest was eveneens een bekend accordeonist - en het spreekwoord over ‘de appel en de boom’ is hier helemaal op zijn plaats. Buiten accordeon studeerde Rony later ook drums en saxofoon. Na zijn studie aan het conservatorium van Gent kwam hij als saxofonist terecht bij ‘La Musique Royale des Guides’, een band die marsen en klassieke muziek speelde. Verder ontwikkelde hij een fascinatie voor de jazzmuziek. Hij speelde met grote namen als Johnny Griffin, Rob Madna, Jeff Clayton en Etienne Verschueren. Ook met de baritonsaxofoon treedt hij vaak op. In 1990 begon hij, dankzij Johan Verminnen, weer accordeon te spelen.

Koen De Cauter (gitaar en zang), Waso De Cauter (gitaar), Dajo De Cauter (contrabas) en Rony Verbiest (accordeon).

www.decauterfam.be
www.myspace.com/ronyverbiest

Doors:  20.30u
Start:  21.00u

Het concert vindt plaats in de sfeervolle stookzaal van het Jenevermuseum.

12 euro (inclusief borrel)
10 euro (inclusief borrel) voor vzw-leden en houders UiTpas Hasselt

KOOP JE TICKETS HIER ONLINE!