Jazz 'n Jenever: Lionel Beuvens Quartet

Jazz 'n Jenever op de overdekte binnenkoer van het Jenevermuseum
Drummer Lionel Beuvens heeft lang gewacht om een ensemble te vormen onder zijn eigen naam, maar met zijn quartet solliciteerde hij meteen naar de top van Europa. De sterke persoonlijkheden die verenigd worden in het Lionel Beuvens Quartet contrasteren en complementeren elkaar. In hun muziek zijn invloeden op te merken gaande van Afrikaanse muziek, over Radiohead, Steve Coleman, Count Basie, John Coltrane tot Bach.

“De briljante titeltrack ‘Trinité’ bewijst dat het kwartet op haar best is in het compacte ensemblewerk.” (Kwadratuur, 6 mei 2013)

Lionel Beuvens: drums, compositie
Brice Soniano (F) : contrabas
Ewout Pierreux: piano
Kalevi Louhivuori (FIN): trompet

Lionel Beuvens woont tegenwoordig in Gent, maar is geboren in Charleroi. Met zijn heldere drumstijl en open blik speelde hij al samen met zowat elke groep die de naam jazz in België waard is. Beuvens werkte mee aan meerdere cd-opnames en speelde in een hele reeks jazzbands van niveau zoals  Steven Delannoye Trio, Peter Hertmans Quartet, Fabrice Alleman Quartet, Nicolas Kummert Voices en Artet. De lijst van muzikanten waarmee hij al de planken deelde is nog veel langer: Vaya Con Dios, Nicolas Thys, Jeroen Van Herzeele, Philippe Aerts, Michel Bisceglia, Frank Vaganée, Sal LaRocca, Jozef Dumoulin, Joachim Badenhorst… Met deze enorme bagage in zijn rugzak, stelde hij heel overdacht zijn eigen groep samen met topmuzikanten uit de diverse uithoeken van Europa.

Doors:  19.30u
Start:    20.00u

Het concert vindt plaats op de sfeervolle overdekte binnnekoer van het Jenevermuseum.

Tickets aan de kassa of online te bestellen via deze link.

12 euro (incl. borrel)
10 euro (incl. borrel - UitPas-houders Hasselt & leden vzw Nationaal Jenevermuseum Hasselt)