Expo

Expo


Als expertisecentrum over jenever wil het Jenevermuseum
op gezette tijdstippen nieuwe informatie over de collectie,
maatschappelijke ontwikkelingen of technologische
evoluties in de kijker zetten.

Expo 'Iedereen Jeneverbaron'

Tentoonstelling van 5 februari tot 4 juni 2017

Wat als…
Jij ook nog een verhaal over of een voorwerp van het Hasseltse jeneververleden hebt?

Dan ben je niet de enige!
Het stokerijverleden van Hasselt ligt nog niet zo ver achter ons en de traditie is springlevend! De grote stokerijen mogen dan uit het stadsbeeld verdwenen zijn; de sporen ervan zijn gebleven…
Bij Hasselaren die er zelf werkten of die jenever verkochten. Bij (overleden) familieleden die er verhalen, documenten, foto’s, recepten of voorwerpen over doorgaven. Bij Hasselaren die de jenevertraditie nieuw leven inblazen met nieuwe producten of activiteiten. In oude stokerijen die na hun herbestemming trots hun verleden tonen.

In 2015 en 2016 verkoos het Jenevermuseum 9 jeneverbaronnen uit de verschillende Hasseltse wijken, elk met een persoonlijk jeneververhaal en/of jeneverobject. Het Jenevermuseum heeft zelf een collectie van 27.000 stuks. Samen bewaren we ons (!) jenevererfgoed.
Heb jij ook een leuk jeneververhaal, een artefact, of een andere suggestie of aanvulling? Wij staan open voor een gesprek!

De expo ‘Iedereen Jeneverbaron. Hasselaren en hun jenevererfgoed’ toont je wat Hasselaren en het Jenevermuseum sámen bewaren. Laat je inspireren!

€ 6 / € 5 (incl. borrel) - de tentoonstelling zit inbegrepen in een museumbezoek

EXPO-ARCHIEF


Al sinds 1982 verzamelt, beheert, onderzoekt en toont het Jenevermuseum het rijke jenevererfgoed in al zijn aspecten. Een overzicht van de tentoonstellingen vind je in ons archief van de vorige expo's. Er is ook een fotogalerij met de tentoonstellingsaffiches van de afgelopen jaren.