Workshops

Workshops


Aan de slag met jenever! Leer je zintuigen in te zetten
voor een culinaire verkenning van de mogelijkheden van
jenever. Voor een aantal workshops werkt het museum samen
met chocolatiers en chefkoks om tot de meest onverwachte
smaken te komen in een food pairing.

Initiatie in jeneverdegustatie

Elke jenever vertelt zijn eigen verhaal. Leer de regels van de kunst en bekijk, ruik en proef de ingrediënten die van graanjenever echte graanjenever maken. Tijdens deze kleine proeverij leer je waar je op moet letten bij het smaakvol proeven en genieten van een graanjenever.
Duur: 2 uur (korte rondleiding + proeverij)
Doelgroep: 18+

Prijs voor een workshop overdag: € 15 p.p. (minimaal € 150 per groep, inclusief toegang tot het museum) + € 60 voor de begeleiding. Maximaal 15 personen.
Prijs voor een workshop ’s avonds (na 16.15u): € 21 p.p. ( ...More info >

Proeverij Chocolade & Jenever

Het Jenevermuseum doet aan food pairing, een van de recentere evoluties op culinair vlak. Wil je zelf ook ontdekken of jenever en chocolade, twee ambachtelijke producten, ‘the perfect match’ zijn? Kom dan zelf proeven. Het Jenevermuseum serveert je de huisgestookte producten (2 graanjenevers en 2 likeuren) gecombineerd met 4 zorgvuldig geselecteerde chocoladepralines. Maar eerst even het museum in voor een korte rondleiding!

Voor een impressie van deze foodpairing workshop kan je terecht in onze fotogalerij.
Duur: 2 uur (korte rondleiding + proeverij)
Doelgroep: 18+

Prijs voor een workshop overdag: € 20 p.p. (minimaal € 200 per groep, inclusief toegang tot het museum en 8 proevertjes) + € 60 voor de begeleiding. Maximaal 15 personen.
Prijs voor een workshop ’s avonds (na 16.15u ...More info >

Jenever Foodies

Proef en ervaar hoe vier op-en-top Limburgse jenevers perfect matchen met evenveel amuses bereid op basis van het lekkerste wat land en water te bieden hebben. In samenwerking met Het Smaaksalon & Giovani Oosters.

Voor een impressie van deze foodpairing workshop kan je terecht in onze fotogalerij.
Na een korte rondleiding in het museum worden je smaakpapillen duchtig op de proef gesteld. Je proeft 4 erg uitgesproken Limburgse jenevers en samen met elke jenever degusteer je een amuse met ingrediënten die op wonderlijke wijze passen bij de jenever in kwestie. Een ware smaaksensatie!
...More info >

Masterclass Belgische jeneverappellaties

Niet alleen cognac en whisky zijn beschermde Europese productbenamingen. Ook jenever kent een aantal door Europa beschermde “appellaties”. Na een korte rondleiding in het museum degusteren en bespreken we ze alle vier zodat je onmiddellijk een helder zicht krijgt op het Belgische jeneverlandschap.
Duur: 2 uur
Max. 20 deelnemers (van 18 jaar of ouder!) per tasting
Prijs overdag: € 15 p.p. met een minimum van € 150 per groep (inclusief museumtoegang & 4 proevertjes) – gidsvergoeding: € 60
Prijs ’s avonds (vanaf 16.15u): € 21 p.p. (minimaal € 210, inclusief toegang tot het ...More info >