Jazz 'n Jenever: Tim Finoulst Trio feat. Bert Joris

Jazz 'n Jenever op de sfeervolle (overdekte) binnenkoer van het Jenevermuseum
Samen met Martijn Vanbuel op contrabas en Daniel Jonkers op drums vormt Tim Finoulst (gitaar) zijn Tim Finoulst Trio. Deze drie muzikanten hebben hun strepen in de Belgische en internationale jazzscene al verdiend, maar in deze line-up vinden ze de juiste muzikale ruimte voor hun individuele expressie. Ze laten zich niet alleen inspireren door jazz, maar ook door blues, folk en wereldmuziek. In de melodische composities van Tim en Martijn is het verhaal het meest vruchtbaar, vandaar dat hun eerste album 'Narrative' wordt genoemd, uitgegeven door het label SoulFactory Records, bekend van de muziek van Tutu Puoane en Ewout Pierreux. Dit album werd als album van de week vermeld op de website Jazz in België en kreeg 5 sterren in het tijdschrift Jazzmozaïek.

Tijdens dit concert stelt het trio zijn nieuwste cd voor!

Voor de gelegenheid nodigden zij Bert Joris uit. Deze internationaal gewaardeerde Antwerpse trompettist studeerde aanvankelijke klassieke viool, maar nam daar snel de piano en de contrabas bij. Op 14-jarige leeftijd kiest hij uiteindelijk finaal voor de trompet. Gedurende de daaropvolgende jaren verdiept hij zich in de wereld van de jazz en in geen tijd groeit hij uit tot één van de absolute toppers uit de vaderlandse scene. Dankzij zijn warme toon en neus voor lyriek is hij één van de weinige jazzmuzikanten die je onmiddellijk kan herkennen. Iets wat enkel de groten gegeven is.

Meer info: www.timfinoulst.com - www.bertjoris.com

Doors: 20.30u
Start: 21.00u

Het concert vindt plaats op de sfeervolle (overdekt) binnenkoer van het Jenevermuseum.

Tickets aan de kassa of in de online shop hieronder.

12 euro (incl. borrel)
10 euro (incl. borrel - UitPashouders Hasselt & leden vzw Nationaal Jenevermuseum Hasselt)