Jazz 'n Jenever: Tricycle

Jazz 'n Jenever in de sfeervolle stookzaal van het Jenevermuseum
In samenwerking met vzw Jazzclub The Mood
‘Tricycle spreekt de taal van de jazz met een Oost-Europees accent. Nu eens lonken ze naar folk, dan weer naar klezmer of de eurojazz van Richard Galliano en Michel Portal.’ - Bart Cornand, Focus Knack

Een accordeon, een saxofoon en een contrabas, meer hebben deze oud-studenten van het Brussels Conservatorium niet nodig om zowel eigen composities als traditionele muziek op een originele en levendige manier te interpreteren.

Toen Tricycle in 1999 voor het eerst samenspeelde was dat een toeval en een noodzaak. Het in extremis samengestelde trio trok naar Duitsland om een circusvoorstelling te begeleiden voor een one shot. Twintig jaar en drie albums later staat de groep er nog steeds! Van Brazilië tot Canada, van Azië tot overal in Europa … iedereen valt voor de charme van dit instrumentale gezelschap. Inventieve melodieën, verrassende arrangementen en improvisaties en een groepsklank om ù tegen te zeggen: het zijn nog steeds de forte’s van dit trio. Broederschap in klank, balsem voor de ziel.

Accordeonist: Tuur Florizoone - bassist: Vincent Noiret - saxofonist-fluitist: Philippe Laloy

Praktisch

Doors: 20.30u
Start: 21.00u

Het concert vindt plaats in de sfeervolle stookzaal van het Jenevermuseum.

Tickets online beschikbaar via Eventsquare of aan de kassa van het Jenevermuseum.

12 euro (incl. borrel)
10 euro (incl. borrel - UitPashouders Hasselt & leden vzw Nationaal Jenevermuseum Hasselt)