Straks gaat het gedichten sneeuwen

Bloemlezer en literaire vertaler René Smeets neemt u mee op reis doorheen zijn eigen literair werk én de wereld van jeneverpoëzie.
Lezing in de Bibliotheek Hasselt Limburg (Dusart).
Bijna twintig jaar geleden al bloemleesde geboren en getogen Maaslander René Smeets de allermooiste wijngedichten, van overal en van alle tijden. Dan kwam de schuimwijn, daarna het bier. Daarbij botste hij ook op een aanzienlijk aantal jenevergedichten die met de medewerking van het Jenevermuseum werden gebundeld en voor het nageslacht bewaard in de bloemlezing Straks gaat het jenever sneeuwen. De mooiste jenevergedichten in de Nederlandstalige literatuur.
René Smeets (nee, geen familie van het bekende Hasseltse stokersgeslacht) vertelt honderduit over zijn omgang met drank en met poëzie, en hoe die mekaar wel moesten en wellicht zullen blijven kruisen…

Toegang gratis
Reservatie verplicht via bibliotheek.hasselt.be  – max. 4 tickets per bubbel
Locatie: Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart - Martelarenlaan 17 - 3500 Hasselt