Workshops & tastings

Workshops & tastings


Aan de slag met jenever! Leer je zintuigen in te zetten
voor een culinaire verkenning van de mogelijkheden van
jenever. Voor een aantal workshops en tastings werkt het museum samen
met chocolatiers, bartenders en chefkoks om tot de meest onverwachte
smaken te komen in een food pairing of cocktaildemonstratie.Maak je eigen jenever!

Heb je graag een moutneus en een uitgesproken graansmaak in je jenever? Heb je het misschien liever fris en zoet? Of toch graag wat meer citrus?
Blend dan nu je favoriete aroma's en smaken tot je eigen gepersonaliseerde graanjenever!
Eerst ingewijd worden in de geheimen van de jeneverproductie en daarna je eigen traditionele graanjenever maken? Het kan in het Jenevermuseum. Distilleren doen we niet zelf, dat is helaas te complex. Wel ga je onder deskundige begeleiding aan de slag met graanalcohol, moutwijn en verschillende ...More info >

Juniper Fix

Gedaan met gin en wodka, gebruik vanaf nu jenever in al je cocktails!
Duik in het productieproces en proef de pure smaak van 2 jenevers in het Jenevermuseum. Daarna verwerkt professioneel bartender Rob Biesmans in zijn “true blood cocktail bar” Koks & Tales diezelfde pure jenevers in 2 verrassende jenevercocktails.
En wie denk je dat er mag proeven?
...More info >

Proeverij Chocolade & Jenever

Het Jenevermuseum doet aan food pairing, een van de recentere evoluties op culinair vlak. Wil je zelf ook ontdekken of jenever en chocolade, twee ambachtelijke producten, ‘the perfect match’ zijn? Kom dan zelf proeven. Het Jenevermuseum serveert je de traditionele producten (2 graanjenevers en 2 likeuren) gecombineerd met 4 zorgvuldig geselecteerde chocoladepralines. Maar eerst even het museum in voor een korte rondleiding!

Voor een impressie van deze foodpairing workshop kan je terecht in onze fotogalerij.
Duur: 2 uur (korte rondleiding + proeverij)
Doelgroep: 18+

Prijs voor een workshop overdag: € 25 p.p. (minimaal € 250 per groep, inclusief toegang tot het museum, begeleiding en 8 proevertjes - maximaal 20 personen)
Prijs voor een workshop ’s avonds (na 16.15u): € 30 p.p. ( ...More info >

Jenever Foodies

Proef en ervaar hoe vier op-en-top Limburgse jenevers perfect matchen met evenveel amuses bereid op basis van het lekkerste wat land en water te bieden hebben. In samenwerking met Het Smaaksalon & Giovani Oosters.

Voor een impressie van deze foodpairing workshop kan je terecht in onze fotogalerij.
Na een korte rondleiding in het museum worden je smaakpapillen duchtig op de proef gesteld. Je proeft 4 erg uitgesproken Limburgse jenevers en samen met elke jenever degusteer je een amuse met ingrediënten die op wonderlijke wijze passen bij de jenever in kwestie. Een ware smaaksensatie!
...More info >