Recepten & cocktails

Recepten &
cocktails

Jenever lééft. Het product is in
voortdurende ontwikkeling en wordt
door producenten, stokers, chef-koks en
cocktailshakers steeds opnieuw heruitgevonden.
Ga ook zelf aan de slag met deze tips!

Jenever Sensation

Een lekkere cocktail met jenever!
Manuel Wouters maakt een 'Jenever Sensation' met Filliersjenever. 

Salade van kreeft met Livar-varken, vinaigrette op basis van Oranjebitter, met komkommer en appel, gemarineerd in Oranjebitter (Jeff Beyens)

Jeff Beyens was één van de Limburgse chefs van Jong Keukengeweld. Op vraag van het Jenevermuseum liet hij zich inspireren door de huisproducten van het Jenevermuseum, voor dit recept.
Benodigdheden
2 gekookte kreeften van 600 g, 8 schijfjes gegaard Livar-varkenspek, 0,5 dl Oranjebitter, 1 dl olijfolie, 1 dl sushi-azijn, sap van 1 limoen, 1 komkommer, 1 Granny Smith-appel

Bereiding
Verdeel het vlees van de kreeften en het Livar-spek over vier borden. Maak een vinaigrette op basis van de Oranjebitter, de olijfolie, de sushi-azijn en het limoensap. Maak bolletjes van de komkommer en de appel met een parisiennelepel. Laat deze bolletjes marineren in de vinaigrette. Dresseer het geheel over het vlees en de kreeft. Werk af met verse kruiden als dille, duizendblad, Oost-Indisch kersenblad, peterselie en kervel.