Een 'jeneverbeleving' onder de kerstboom

Het Jenevermuseum in Hasselt houdt het gastronomisch erfgoed letterlijk en figuurlijk in leven. Zo stookt en bottelt het museum een aantal huisproducten in haar eigen 19de-eeuwse stookinstallatie. Wie nog op zoek is naar een origineel cadeau, is bij het Jenevermuseum aan het juiste adres. Met de feestdagen in het verschiet zit er bij elk huisproduct immers een gratis ticket voor het museum. Zo schenk je niet alleen een artisanaal product maar een totale jeneverbeleving. Of je kan gaan voor ons kerspromopakket met de bloemlezing 'Straks gaat het jenever sneeuwen', onze huisgestookte graanjenever en een toegangsticket voor het museum.
In de stokerij van het Jenevermuseum worden twee jenevers (de Hasseltse huisjenever en de vatgerijpte huisjenever) en drie likeuren (Elixir, Goudwater en Oranjebitter) gedistilleerd. De huisproducten zijn geïnspireerd op oude recepturen en worden op ambachtelijke wijze gemaakt. Naast zijn gastronomische rol heeft het museum ook een educatieve rol. Om die twee opdrachten te combineren pakt het museum deze maand opnieuw uit met een ‘jeneverbeleving’.

Door elk huisproduct van een gratis museumticket te voorzien, wil het Jenevermuseum de lokale gastronomische traditie voortzetten en tegelijkertijd de kennis rond het product verhogen. De huisproducten worden naar aloude traditie gestookt in de beschermde 19de-eeuwse stookinstallatie uit de voormalige stokerij Servais in Géromont-Malmédy. Tijdens een bezoek aan het museum krijg je deze installatie van dichtbij te zien en leer je alles over het productieproces. Naast het productieproces besteedt het museum ook ruime aandacht aan de jenevergeschiedenis, de verpakking en promotie van vroeger tot nu, de ruime waaier aan geuren en aroma’s en het verantwoord gebruik van alcohol.

Naar aanleiding van het lopende jeneverpoëzieproject biedt het museum ook een uitzonderlijk kerstpromopakket aan voor 45 euro. Het bevat de bloemlezing 'Straks gaat het jenever sneeuwen. De mooiste jenevergedichten uit de Nederlandstalige literatuur', onze huisgestookte graanjenever en een gratis toegangsticket voor het museum.

De ‘jeneverbeleving’ en het kerstpromopakket zijn exclusief te verkrijgen in het Jenevermuseum.
Je kan er elke week van dinsdag tot en met zondag terecht tussen 10 en 17 uur. Op 24, 25 en 31 december is het museum gesloten.

Klik hier voor meer informatie over ons proeflokaal en jeneverassortiment.