Eerste GinFever festival in Schiedam

Ginliefhebbers kunnen zaterdag 25 augustus hun hart ophalen tijdens GinFever in dé  jeneverhoofdstad van Nederland: Schiedam. Bezoekers van dit gratis toegankelijke evenement hebben keuze uit een bomvol programma met gin, jenever en bijpassende masterclasses en workshops. Zo krijgen Schiedamse distillateurs de kans om bezoekers te laten zien wat ze in huis hebben. De feestelijkheden zullen plaatsvinden in het Jenevermuseum en op de Lange Haven.

Bomvol programma
Naast gin en jenever is er tijdens GinFever nog veel meer te beleven. Vanaf 14.00 uur zijn er langs de Lange Haven foodtrucks te vinden, is er straattheater, draaien DJ’s zomerse muziek en zijn er activiteiten op het water. Ook worden bij het Jenevermuseum op de binnenplaats cocktails geshaket en is het museum met bijbehorende branderij dé plek om een workshop of proeverij bij te wonen. Rond 22.30 uur wordt de dag zeer spectaculair afgesloten met een fonteinshow tegenover het Jenevermuseum aan de Lange Haven.

Tickets for sale
Het evenement aan de Lange Haven is gratis toegankelijk. Voor de activiteiten in het Jenevermuseum, zoals lezingen, workshops, proeverijen en demonstraties van diverse distillateurs zijn nu online kaarten te koop. Voor meer informatie: www.ginfever.nl.

Praktische informatie
Nationaal Jenevermuseum | Lange Haven 74-76 | 3111 CH Schiedam | www.jenevermuseum.nl
GinFever begint op 25 augustus om 14.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Entree is gratis. Kaarten voor workshops, entree voor het Jenevermuseum en cocktails zijn verkrijgbaar via: aanmelden.jeneverfestival.nl.

Over het Jenevermuseum Schiedam
Het Nationaal Jenevermuseum Schiedam is gevestigd in een voormalige moutwijnbranderij en distilleerderij in Schiedam. Vanwege de rijke jeneverhistorie is Schiedam geheel terecht benoemd als jeneverhoofdstad van de wereld en wordt tegenwoordig ook steeds vaker ‘GinCity’ genoemd. Dat heeft te maken met de initiatieven die vanuit de traditionele branche worden genomen om nieuwe, smaakvolle gins (en jenevers!) te ontwikkelen. In het museum zijn regelmatig jeneverstokers actief die museumbezoekers alle ins en outs bijbrengen van het jeneverstoken.