Jazz 'n Jeneverseizoen 2019: jazzconcerten met smaak

Het is stilaan een traditie: de sfeervolle concerten in onze stookzaal of op het binnenplein. Arne Van Coillie stelde samen met het Jenevermuseum ook voor 2019 een programma met pit samen. Neem je agenda erbij en koop je tickets!


28 juni 2019 - TIM FINOULST TRIO FEAT. BERT JORIS

Samen met Martijn Vanbuel op contrabas en Daniel Jonkers op drums vormt Tim Finoulst (gitaar) zijn Tim Finoulst Trio. Deze drie muzikanten hebben hun strepen in de Belgische en internationale jazzscene al verdiend, maar in deze line-up vinden ze de juiste muzikale ruimte voor hun individuele expressie. Tijdens dit concert stelt het trio zijn nieuwste cd 'Narrative' voor!
Voor de gelegenheid nodigden zij Bert Joris uit. Deze internationaal gewaardeerde Antwerpse trompettist is één van de absolute toppers uit de vaderlandse scene. Dankzij zijn warme toon en neus voor lyriek is hij één van de weinige jazzmuzikanten die je onmiddellijk kan herkennen. Iets wat enkel de groten gegeven is.
Koop je tickets!

30 augustus 2019 - KIM IN THE MIDDLE

Zangeres Kim Versteynen combineert een frisse uitstraling met een warme stem in de moderne jazzgemeenschap: met een grondige focus op improvisatie en interactie binnen de band neemt ze het publiek mee voor een emotionele rit. In haar jazzkwartet Kim In the Middel (met Arne Van Coillie, Flor van Leugenhaeghe, Gert-Jan Dreesen) verlegt ze met de nodige zin voor creativiteit en intuïtie voortdurend de grenzen van muzikaliteit en genres. In 2019 wordt het derde album, The 7 Year Itch, uitgebracht: een verrassend repertoire in een creatieve sfeer, omarmd door Kims heldere, warme stem.
Koop je tickets!

15 november 2019 - DAVID LINX & DIEDERIK WISSELS

Vijfentwintig jaar nadat ze voor het eerst samenwerkten kwam het duo Linx-Wissels in 2013 op de proppen met het album Winds Of Change, opgenomen.
Met zijn onmiddellijk herkenbare stem en frasering en z’n elegante manier van ‘scatten’ is David Linx een van de sterkhouders van de vocale jazz, een van die artiesten die je meteen meenemen in hun eigen muzikale universum. Het meesterschap van David Linx wordt bovendien op een ander niveau getild door de al even elegante pianist Diederik Wissels. Het duo brengt zowel sensuele ballads in de traditie van de standards uit het ‘great American songbook’ als extraverte swingnummers en subtiele ‘scat’. Puur genieten.
Koop je tickets!