Huisproducten


Huisgestookte jenevers en likeuren volgens aloud recept


Maak hieronder kennis met onze huisgestookte jenevers en likeuren! Het Jenevermuseum beschouwt het als een van zijn opdrachten om het gastronomisch erfgoed te laten herleven. Daarom produceert het museum, geïnspireerd door oude recepturen, de volgende huisproducten in zijn 19de-eeuwse stookinstallatie:Goudwater

Goudwater, 38% vol, of ook wel ‘Bruidstranen’ genoemd, is een Oudhollandse likeur, waarvan de traditie mogelijk ook teruggaat tot in de tijd van Louis XIV. Aan zijn hof werd Eau d'Or als statussymbool gedronken. De in de likeur zwevende, flinterdunne stukjes bladgoud - consumeerbaar! - kunnen verwijzen naar de tranen van geluk van de kersverse bruid. De combinatie van moutwijn met de geest van verschillende citrusvruchten, karwijzaad en selderzaad, rozenwater, Lucia en enkele andere kruiden maken van deze likeur een smaakvolle ode aan de Virga Jesse. Het Jenevermuseum ontwikkelde dit Goudwater ter gelegenheid van 150 jaar kroning van het Virga Jessebeeld. (Verkoopprijs: 25 euro per fles van 0,5l)


Huisjenever (blauwe kruik)

Onze huisjenever van 40% vol is een Hasseltse graanjenever gestookt in onze 19de-eeuwse beschermde stookinstallatie, die meer dan 15% moutwijn bevat die ook  werd gedistilleerd uit een beslag dat bestaat uit 1/3 zuivere rogge, 1/3 zuivere gerst en 1/3 gerstemout; deze moutwijn rustte vervolgens 6 maanden op inox vat en werd vervolgens afgewerkt met neutrale graanalcohol, water en gearomatiseerd met jeneverbes (zuivere, frisse, hars- houtachtige toets), gentiaan (bittere toets) en karwij (warme, bitterzoete, licht anijsachtige toets). (Verkoopprijs: 25 euro per kruik van 0,7l)

Hasseltse vatgerijpte huisjenever (rode kruik)

Onze belegen huisjenever van 40% vol (bordeauxrode kruik). Hetzelfde product als in de blauwe kruik, alleen heeft de moutwijn van deze jenever 8 jaar op houten fusten van Limousin-eik heeft liggen rijpen. Vervolgens afgewerkt op dezelfde manier als de blauwe kruik. De smaakbeleving is totaal anders door de vatlagering die een zachtere, rondere smaakgewaarwording creëert. (Verkoopprijs: 40 euro per kruik van 0,7l)

Oranjebitter

Onze Oranjebitter, 38% vol, een likeur op basis van graanalcohol, dankt zijn smaak aan een unieke mix van de geest van sinaasappel, citroen en gedroogde, groene curaçao- of bitterzure appelsienschil, aangevuld met een infuus van orangettes en schillen van gerijpte bitterzure appelsienen. Als likeur smaakt de bittere toets weinig door, het sinaasaroma is uiteraard alomtegenwoordig. (Verkoopprijs: 15 euro per fles van 0,5l)

 

Elixir

Onze Elixir, 35% vol, een likeur op basis van graanalcohol, dankt zijn smaak aan een unieke kruidenmix van onder andere kaneel (houtachtig, warm, zoet, met kruidnageltonen), een weinig saffraan (lichtbittere toets) en steranijs (warm, fruitig, dropachtig). (Verkoopprijs: 15 euro per fles van 0,5l)