Niet alleen de ingrediënten bepalen de smaak van jenever. Ook wetenschap en techniek spelen een belangrijke rol in het productieproces. Na een inspirerende rondleiding door het museum ontdekken de leerlingen d.m.v. proefjes zelf hoe de stoker gisting, distillatie en geurwaarneming gebruikt om een unieke smaak te creëren. Of je nu voor het wetenschappelijk of praktijkgericht programma kiest: na deze workshop heb je een diepgaand begrip van het productieproces van jenever.
Meer foto's.
Meer informatie over de doelgroepen en vaardigheden vind je in
dit document.
Praktische informatie
-
Doelgroepen voor het praktijkgericht programma: 2de en 3de graad ASO, TSO, KSO en BSO (PAV)
-
Doelgroepen voor het wetenschappelijk georiënteerd programma: 3de graad TSO (techniek-wetenschappen, apotheek-assistent, bio-technische wetenschappen, land- en tuinbouwtechnieken) en 3de graad ASO (wetenschappen)
-
Aantal: max. 20 leerlingen
-
Duur: ca. 2,5 uur
-
Prijs: € 5 per leerling met een minimum van € 75 per groep (incl. museumtoegang en begeleiding)
Reserveer hieronder je klasbezoek (Let op: een groepsbezoek moet minstens twee weken op voorhand geboekt worden):