Gisting, distillatie, … niet alleen de ingrediënten bepalen de smaak van de jenever.
In deze workshop met proefjes, voorafgegaan door een rondleiding door het museum, ontdek je hoe de stoker wetenschap en techniek hanteert voor een unieke smaak. Gisting, distillatie, geurwaarnemingen, … hebben na het volgen van dit programma geen geheimen meer voor je. Je kiest voor een wetenschappelijk of voor een praktijkgericht programma.
Doelgroepen voor het praktijkgericht programma: 2de en 3de graad ASO, TSO, KSO en BSO (PAV)
Doelgroepen voor het wetenschappelijk georiënteerd programma: 3de graad TSO (techniek-wetenschappen, apotheek-assistent, bio-technische wetenschappen, land- en tuinbouwtechnieken) en 3de graad ASO (wetenschappen)
Aantal: max. 20 leerlingen
Duur: ca. 2,5 uur
Prijs: € 5 per leerling met een minimum van € 75 per groep (incl. museumtoegang en begeleiding)
Meer foto's.
Meer informatie over de doelgroepen en vaardigheden vind je in
dit document.