Word Jeneverbaron

Het Jenevermuseum wil de Hasselaren die een stuk jenevergeschiedenis bewaren, een gezicht geven. Tussen september 2015 en september 2016 roepen we de Hasselaren wijk per wijk op om hun jenevererfgoed kenbaar te maken. Elke maand kiezen we een nieuwe Jeneverbaron!

PARTICIPATIEF VERZAMELEN: WAT HEB JIJ IN HUIS?

Misschien hebben jij of één van je (groot)ouders, een ander familielid, vriend of kennis in een stokerij gewerkt en kennen jij en/of zij er nog verhalen over? Heb je nog foto’s, bedrijfsdocumenten, ander archiefmateriaal of voorwerpen uit het jeneververleden of herinner je je nog grappige of ontroerende anekdotes? Ongetwijfeld zijn ze een verrijking voor het gekende verhaal van de jeneverindustrie in Hasselt.Jeneverbaron worden doe je zo

Een jaar lang zoekt het museum naar Hasseltse Jeneverbaronnen, wijk per wijk (planning van de bedeling).

Bezorg ons - van zodra je een brief van het Jenevermuseum in de bus krijgt - een foto en een beschrijving van je jenevererfgoed. Dat kan via mail of aan de museumbalie tijdens de openingsuren. 

Een jury bespreekt de inzendingen en kiest een Jeneverbaron. Ben jij de gelukkige, dan tekenen we jouw verhaal op en een professionele fotograaf legt jou en je erfgoedstuk vast voor de eeuwigheid.*

Een maand lang stelt het Jenevermuseum je stuk tentoon in het museum en je kan honderd vrienden en familieleden uitnodigen voor een rondleiding met borrel (op een zondag om 15 uur).

Je foto als Jeneverbaron blijft tot aan het einde van het project 'Word Jeneverbaron' hangen in het Jenevermuseum.

* De Jeneverbaron gaat ermee akkoord dat tekst en foto mogen gebruikt worden in de communicatie vna het Jenevermuseum en de stad Hasselt.

 Dit project werd gerealiseerd met steun van de provincie Limburg.