Groepen

Groepen


Een borrelende uitstap met vrienden of familie,
waarin smaak centraal staat! Als je op zoek bent naar
een activiteit waarin plezier en leren hand in hand gaan,
bekijk dan zeker eens ons aanbod voor groepen.

Jenevermuseum met gids - algemene rondleiding

Het verhaal achter de drank

Een kenner neemt je mee doorheen het museum en vertelt je onderweg meer over het productieproces en de geschiedenis van jenever. Feiten worden afgewisseld met leuke weetjes en anekdotes. Maar het blijft niet bij luisteren alleen: ook je andere zintuigen worden aangesproken. Je ruikt, voelt en… proeft. Dit is er zeker eentje om bij te leren!

Prijs voor een rondleiding tijdens de openingsuren: € 5 p.p. (vanaf 15 personen) of € 6 p.p. (minder dan 15 personen - € 7 vanaf 01/02/2018) en € 60 voor de gids
Prijs voor een rondleiding ’s avonds (na 16.15u): € 10 p.p. (met een minimum van € 150) en € 60 voor de gids (€ 70 voor anderstalige gids)
Duur: 1,5 uur

Laat je rondleiden door een "chef-kok"- themarondleiding

Wil je het Jenevermuseum een keer anders beleven? Laat je dan op een ludieke manier rondleiden door een gids die in de huid van een chef-kok kruipt.

Dagelijkse dorst

Samen met onze chef-kok ga je op zoek naar het ultieme ingrediënt voor zijn/haar topgerecht*. Uiteraard is dat te vinden in het Jenevermuseum. Onderweg ontdek je, naast informatie over het productieproces en de geschiedenis van jenever, heel wat culinaire weetjes. Laat je inspireren door onze chef. Wedden dat jullie samen het ultieme ingrediënt vinden?

Prijs voor een rondleiding tijdens de openingsuren:  € 5 p.p. (vanaf 15 personen)  of € 6 p.p. (minder dan 15 personen - € 7 vanaf 01/02/2018) en € 60 voor de gids
Prijs voor een rondleiding ’s avonds (na 16.15u) (vanaf 15 personen): € 10 p.p. (met een minimum van € 150) en € 60 voor de gids (enkel Nederlands)
Duur: 1,5 uur

* Let op: tijdens deze rondleiding wordt niet gekookt of geproefd. Je doet er wel inspiratie voor lekkere gerechten op. Deze rondleiding is enkel voor deelnemers vanaf 18 jaar.

Juniper Fix - Jenever in cocktails

Gedaan met gin en wodka, gebruik vanaf nu jenever in al je cocktails! Duik in het productieproces en proef de pure smaak van 2 jenevers in het Jenevermuseum. Daarna verwerkt professioneel bartender Rob Biesmans in zijn “true blood cocktail bar” Koks & Tales diezelfde pure jenevers in 2 verrassende jenevercocktails.
En wie denk je dat er mag proeven?

Prijs: 30 euro p.p. (met een minimum van 300 euro - max. 20 pers. per groep)
Opgelet: deelnemers zijn min. 18 jaar - Telkens inclusief museumtoegang & degustatie van 2 jeneverproevertjes en 2 jenevercocktails
Wanneer: van dinsdag tot zaterdag - niet 's avonds
Duur: 2u
Wandeling van Jenevermuseum naar Koks & Tales: ca. 10 min. (de gids wandelt met jullie mee)

Laat je rondleiden door "mijnheer pastoor" of "tante begijn" - themarondleiding

Drank is des duivels!

Jenever is een geneesmiddel en zeker geen genotsmiddel. Zo denkt mijnheer pastoor of tante begijn* erover. Maar houden ze zichzelf hier wel aan? Wanneer je een ‘andere’ rondleiding wil, doorspekt met humor en anekdotes, dan is deze rondleiding iets voor jou.

Prijs voor een rondleiding tijdens de openingsuren: € 5 p.p. (vanaf 15 personen) of € 6 p.p. (minder dan 15 personen - € 7 vanaf 01/02/2018) en € 60 voor de gids
Prijs voor een rondleiding ’s avonds (na 16.15u) (vanaf 15 personen): € 10 p.p. (met een minimum van € 150) en € 60 voor de gids (enkel Nederlandstalig)
Duur: 1,5 uur

* Je wordt rondgeleid door een pastoor of een begijntje, afhankelijk van welke gids er beschikbaar is. Deze rondleiding is enkel voor deelnemers vanaf 18 jaar.

Foodpairing Chocolade & Jenever

Het Jenevermuseum doet aan foodpairing, een van de recentere evoluties op culinair vlak.
Wil je zelf ook ontdekken of jenever en chocolade, twee ambachtelijke producten, ‘the perfect match’ zijn? Kom dan zelf proeven. Het Jenevermuseum serveert je de huisgestookte producten (2 graanjenevers en 2 likeuren - o.v. van beschikbaarheid) gecombineerd met 4 zorgvuldig geselecteerde chocoladepralines. Maar eerst even het museum in voor een korte rondleiding!

Voor een impressie van deze workshop kan je terecht in onze fotogalerij.

Duur: 2 uur (korte rondleiding + proeverij)
Doelgroep: 18+

Prijs voor een workshop overdag: € 25 p.p. (minimaal € 250 per groep, inclusief toegang tot het museum, begeleiding en 8 proevertjes - maximaal 20 personen)
Prijs voor een workshop ’s avonds (na 16.15u): € 30 p.p. (minimaal € 300, inclusief toegang tot het museum, begeleiding en 8 proevertjes - maximaal 20 personen

Jenever Foodies

Proef en ervaar hoe vier op-en-top Limburgse jenevers perfect matchen met evenveel amuses bereid op basis van het lekkerste wat land en water te bieden hebben. In samenwerking met Het Smaaksalon & Giovani Oosters.

Voor een impressie van deze foodpairing workshop kan je terecht in onze fotogalerij.

Na een korte rondleiding in het museum worden je smaakpapillen duchtig op de proef gesteld. Je proeft 4 erg uitgesproken Limburgse jenevers en samen met elke jenever degusteer je een amuse met ingrediënten die op wonderlijke wijze passen bij de jenever in kwestie. Een ware smaaksensatie!

Duur: 2 uur
Deze tasting wordt niet georganiseerd op woensdag.
Max. 16 deelnemers (van 18 jaar of ouder!) per tasting - opgelet: de amuses bevatten vlees en/of vis

Prijs overdag: 30 euro p.p. met een minimum van 300 euro per groep (inclusief museumtoegang, begeleiding door een deskundige gids en 8 proevertjes)
Prijs ’s avonds (vanaf 16.15 uur): 35 euro p.p. met een minimum van 350 euro per groep (inclusief museumtoegang, begeleiding door een deskundige gids en 8 proevertjes)

Belangrijk! Bij een reservatie van ‘Jenever for foodies’ gaat u akkoord met volgende reservatievoorwaarden:

1) Omwille van praktische redenen moeten reservaties gebeuren minstens 14 kalenderdagen vóór de tasting plaatsvindt.
2) Het definitieve aantal deelnemers dient ten laatste 7 kalenderdagen op voorhand bevestigd te worden.
3) Annulatie minimaal 3 dagen op voorhand. Bij annulatie minder dan 3 kalenderdagen op voorhand wordt een bedrag van 20 euro per bevestigde deelnemer gefactureerd.

Masterclass Belgische Jeneverappellaties

Niet alleen cognac en whisky zijn beschermde Europese productbenamingen. Ook jenever kent een aantal door Europa beschermde “appellaties”. Na een korte rondleiding in het museum degusteren en bespreken we ze alle vier zodat je onmiddellijk een helder zicht krijgt op het Belgische jeneverlandschap.

Duur: 2 uur
Max. 20 deelnemers (van 18 jaar of ouder!) per tasting
Prijs overdag: € 20 p.p. met een minimum van € 200 per groep (inclusief museumtoegang, begeleiding en 4 proevertjes)
Prijs ’s avonds (vanaf 16.15u): € 25 p.p. (minimaal € 250, inclusief toegang tot het museum, begeleiding en 4 proevertjes)

Een initiatie in de jeneverdegustatie

Elke jenever vertelt zijn eigen verhaal. Leer de regels van de kunst en bekijk, ruik en proef de ingrediënten die van graanjenever echte graanjenever maken. Tijdens deze kleine proeverij leer je waar je op moet letten bij het smaakvol proeven en genieten van een graanjenever.

Duur: 2 uur (korte rondleiding + proeverij)
Doelgroep: 18+

Prijs voor een workshop overdag: € 20 p.p. (minimaal € 200 per groep, inclusief toegang tot het museum en begeleiding - maximaal 15 personen)
Prijs voor een workshop ’s avonds (na 16.15u): € 25p.p. (minimaal € 250, inclusief toegang tot het museum en begeleiding - maximaal 15 personen)

Jeneverwandeling

Hasselt, jeneverstad! Met recht en reden kan Hasselt beweren dat ze doorheen de eeuwen een belangrijk centrum van jeneverproductie was. Tijdens de wandeling ontdek je hoe jenever in de stad leefde. Een borrelende stadswandeling langs gebouwen, monumenten en locaties met een rijke jenevergeschiedenis. Een Hasselts jenevertje is inbegrepen! Bovendien krijg je ook nog een mooi aandenken mee in de vorm van een borrelglaasje.

Geldig: alle dagen
Duur: 2 uur
Prijs: € 5 euro p.p. + € 60 voor de gids (maximaal 25 personen per gids)

Tarief tot 23 september 2016.

Jeneverroute

Tijdens de jeneverroute distilleer je het beste uit je borrelende bezoek aan Hasselt: begeleid bezoek aan het Jenevermuseum, met natuurlijk een afsluitend borreltje in het proeflokaal, gevolgd door een stadswandeling langs de gebouwen, monumenten en locaties met een rijke jenevergeschiedenis. Een pitstop met een witteke, in een gezellig café én daarbovenop nog een mooi aandenken in de vorm van een borrelglaasje.

Duur: 4 uur
Prijs: € 10,5 p. p. (vanaf 15 personen) + € 120 voor de gids (maximaal 25 personen per gids).