Groepen

Groepen

Wegens de coronamaatregelen zijn er tijdelijke geen groepsbezoeken en workshops mogelijk.

Een borrelende uitstap met vrienden of familie,
waarin smaak centraal staat! Als je op zoek bent naar
een activiteit waarin plezier en leren hand in hand gaan,
bekijk dan zeker eens ons aanbod voor groepen.


Foodpairing Chocolade & Jenever

Het Jenevermuseum doet aan foodpairing, een van de recentere evoluties op culinair vlak.
Wil je zelf ook ontdekken of jenever en chocolade, twee ambachtelijke producten, ‘the perfect match’ zijn? Kom dan zelf proeven. Het Jenevermuseum serveert je de huisgestookte producten (2 graanjenevers en 2 likeuren - o.v. van beschikbaarheid) gecombineerd met 4 zorgvuldig geselecteerde chocoladepralines. Maar eerst even het museum in voor een korte rondleiding!

Voor een impressie van deze workshop kan je terecht in onze fotogalerij.

Duur: 2 uur (korte rondleiding + proeverij)
Doelgroep: 18+

Prijs voor een workshop overdag: € 25 p.p. (minimaal € 250 per groep, inclusief toegang tot het museum, begeleiding en 8 proevertjes - maximaal 20 personen)
Prijs voor een workshop ’s avonds (na 16.15u): € 30 p.p. (minimaal € 300, inclusief toegang tot het museum, begeleiding en 8 proevertjes - maximaal 20 personen)

! Wegens de coronamaatregelen zijn groepsbezoeken en workshops tijdelijk niet mogelijk !

Jenevermuseum met gids - algemene rondleiding

Het verhaal achter de drank

Een kenner neemt je mee doorheen het museum en vertelt je onderweg meer over het productieproces en de geschiedenis van jenever. Feiten worden afgewisseld met leuke weetjes en anekdotes. Maar het blijft niet bij luisteren alleen: ook je andere zintuigen worden aangesproken. Je ruikt, voelt en… proeft. Dit is er zeker eentje om bij te leren!

Prijs voor een rondleiding tijdens de openingsuren: € 5 p.p. (vanaf 15 personen) of € 7 p.p. (minder dan 15 personen) en € 60 voor de gids
Prijs voor een rondleiding ’s avonds (na 16.15u): € 10 p.p. (met een minimum van € 150) en € 60 voor de gids (€ 70 voor een anderstalige gids)
Duur: 1,5 uur

! Wegens de coronamaatregelen zijn groepsbezoeken en workshops tijdelijk niet mogelijk !

Jeneverwandeling

Hasselt, jeneverstad! Met recht en reden kan Hasselt beweren dat ze doorheen de eeuwen een belangrijk centrum van jeneverproductie was. Tijdens de wandeling ontdek je hoe jenever in de stad leefde. Een borrelende stadswandeling langs gebouwen, monumenten en locaties met een rijke jenevergeschiedenis. Een Hasselts jenevertje is inbegrepen! Bovendien krijg je ook nog een mooi aandenken mee in de vorm van een borrelglaasje.

Geldig: alle dagen
Duur: 2 uur
Prijs:  € 60 voor de gids (maximaal 20 personen per gids)


Laat je rondleiden door "mijnheer pastoor" of "tante begijn" - themarondleiding

Drank is des duivels!

Jenever is een geneesmiddel en zeker geen genotsmiddel. Zo denkt mijnheer pastoor of tante begijn* erover. Maar houden ze zichzelf hier wel aan? Wanneer je een ‘andere’ rondleiding wil, doorspekt met humor en anekdotes, dan is deze rondleiding iets voor jou.

Prijs voor een rondleiding tijdens de openingsuren: € 5 p.p. (vanaf 15 personen) of  € 7 p.p. (minder dan 15 personen)  en € 60 voor de gids
Prijs voor een rondleiding ’s avonds (na 16.15u) (vanaf 15 personen): € 10 p.p. (met een minimum van € 150) en € 60 voor de gids (enkel Nederlandstalig)
Duur: 1,5 uur

* Je wordt rondgeleid door een pastoor of een begijntje, afhankelijk van welke gids er beschikbaar is. Deze rondleiding is enkel voor deelnemers vanaf 18 jaar.

! Wegens de coronamaatregelen zijn groepsbezoeken en workshops tijdelijk niet mogelijk !

Jenever Foodies

Proef en ervaar hoe vier op-en-top Limburgse jenevers perfect matchen met evenveel amuses bereid op basis van het lekkerste wat land en water te bieden hebben. In samenwerking met Het Smaaksalon & Giovani Oosters.

Voor een impressie van deze foodpairing workshop kan je terecht in onze fotogalerij.

Na een korte rondleiding in het museum worden je smaakpapillen duchtig op de proef gesteld. Je proeft 4 erg uitgesproken Limburgse jenevers en samen met elke jenever degusteer je een amuse met ingrediënten die op wonderlijke wijze passen bij de jenever in kwestie. Een ware smaaksensatie!

Duur: 2 uur
Deze tasting wordt niet georganiseerd op woensdag en in het weekend.
Max. 16 deelnemers (van 18 jaar of ouder!) per tasting - opgelet: de amuses bevatten vlees en/of vis

Prijs overdag: 30 euro p.p. met een minimum van 300 euro per groep (inclusief museumtoegang, begeleiding door een deskundige gids en 8 proevertjes)
Prijs ’s avonds (vanaf 16.15 uur): 35 euro p.p. met een minimum van 350 euro per groep (inclusief museumtoegang, begeleiding door een deskundige gids en 8 proevertjes)

Belangrijk! Bij een reservatie van ‘Jenever for foodies’ gaat u akkoord met volgende reservatievoorwaarden:

1) Omwille van praktische redenen moeten reservaties gebeuren minstens 14 kalenderdagen vóór de tasting plaatsvindt.
2) Het definitieve aantal deelnemers dient ten laatste 7 kalenderdagen op voorhand bevestigd te worden.
3) Annulatie minimaal 3 dagen op voorhand. Bij annulatie minder dan 3 kalenderdagen op voorhand wordt een bedrag van 20 euro per bevestigde deelnemer gefactureerd.

! Wegens de coronamaatregelen zijn groepsbezoeken en workshops tijdelijk niet mogelijk !

Masterclass Belgische Jeneverappellaties

Niet alleen cognac en whisky zijn beschermde Europese productbenamingen. Ook jenever kent een aantal door Europa beschermde “appellaties”. Na een korte rondleiding in het museum degusteren en bespreken we ze alle vier zodat je onmiddellijk een helder zicht krijgt op het Belgische jeneverlandschap.

Duur: 2 uur
Max. 20 deelnemers (van 18 jaar of ouder!) per tasting
Prijs overdag: € 20 p.p. met een minimum van € 200 per groep (inclusief museumtoegang, begeleiding en 4 proevertjes)
Prijs ’s avonds (vanaf 16.15u): € 25 p.p. (minimaal € 250, inclusief toegang tot het museum, begeleiding en 4 proevertjes)

! Wegens de coronamaatregelen zijn groepsbezoeken en workshops tijdelijk niet mogelijk !

Juniper Fix - Jenever in cocktails

Gedaan met gin en wodka, gebruik vanaf nu jenever in al je cocktails! Duik in het productieproces en proef de pure smaak van 2 jenevers in het Jenevermuseum. Daarna verwerkt professioneel bartender Rob Biesmans in zijn “true blood cocktail bar” Koks & Tales diezelfde pure jenevers in 2 verrassende jenevercocktails.
En wie denk je dat er mag proeven?

Prijs: 30 euro p.p. (met een minimum van 300 euro - max. 20 pers. per groep)
Opgelet: deelnemers zijn min. 18 jaar - Telkens inclusief museumtoegang & degustatie van 2 jeneverproevertjes en 2 jenevercocktails
Wanneer: van dinsdag tot zaterdag - niet 's avonds
Duur: 2u
Wandeling van Jenevermuseum naar Koks & Tales: ca. 10 min. (de gids wandelt met jullie mee)

! Wegens de coronamaatregelen zijn groepsbezoeken en workshops tijdelijk niet mogelijk !

Maak je eigen jenever!

Heb je graag een moutneus en een uitgesproken graansmaak in je jenever? Heb je het misschien liever fris en zoet? Of toch graag wat meer citrus?
Blend dan nu je favoriete aroma's en smaken tot je eigen gepersonaliseerde graanjenever!Eerst ingewijd worden in de geheimen van de jeneverproductie en daarna je eigen traditionele graanjenever maken? Het kan in het Jenevermuseum. Onder deskundige begeleiding ga je aan de slag met graanalcohol, moutwijn en verschillende vruchten- en kruidenaroma’s. Uiteraard neem je een flesje (10 cl) met je eigen graanjenever mee naar huis!

Duur: 2 uur (korte rondleiding + proeverij)
Doelgroep: 18+

Prijs voor een workshop overdag: € 25 p.p. (minimaal € 250 per groep, inclusief toegang tot het museum, begeleiding en 1 flesje van 10 cl zelfgemaakte jenever - maximaal 20 personen)
Prijs voor een workshop ’s avonds (na 16.15u): € 30 p.p. (minimaal € 300, inclusief toegang tot het museum, begeleiding en 1 flesje van 10 cl zelfgemaakte jenever - maximaal 20 personen)

Reserveren minstens 14 dagen op voorhand.

! Wegens de coronamaatregelen zijn groepsbezoeken en workshops tijdelijk niet mogelijk !